open-navfaktor-logo
search
Eksplozija u Rafineriji
Načelnik Bosanskog Broda posjetio povrijeđene radnike u dobojskoj bolnici
Jovičić je na svojoj Facebook stranici objavio da su radnici dobro, te da su zadržani na posmatranju
10.10.2018. u 10:02
get url
text


lija Jovičić, načelnik općine Bosanski Brod, jutros je u Doboju u bolnici posjetio radnike koji su povrijeđeni u sinoćnjoj eksploziji u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu.

Jovičić je na svojoj Facebook stranici objavio da su radnici dobro, te da su zadržani na posmatranju.

Sinoć je u Rafineriji nafte Brod došlo do snažne eksplozije, a poginuo je Ljubo Patković (33) iz Žeravca, a devet osoba je povrijeđeno.

Uzrok eksplozije još nije poznat, a otvorena je istraga o njoj. Uviđajem na mjestu nesreće jutros  rukovodi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj zajedno sa pripadnicima PU Doboj, nakon čega će biti poznato više informacija.

Grupacija Optima, u čijem sastavu Rafinerija Bosanski Brod posluje, oglasila se saopćenjem u kojem navode kako je formirana operativna komisija za lokalizaciju i uklanjanje posljedica nesreće.

-Službena komisija je pristupila istraživanju razloga nastalog incidenta i određivanje razmjera posljedica. Rezultati rada komisije biće objavljeni naknadno. Posebno ističemo da su mjerni pokazatelji kvaliteta vazduha u granicama normale i da nema opasnosti po zdravlje stanovnika Bosanskog Broda i susjednih općina - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.