open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Načelnik Ajnadžić istražuje: Odakle mrlja od goriva u Koševskom potoku
Općinska inspekcija i Civilna zaštita zajedno su pregledali cijeli tok Koševskog potoka, na dijelovima na kojima je to moguće, kako bi pokušali utvrditi da li je došlo do izlijevanja goriva u korito
01.08.2019. u 12:15
get url
text

Nakon što su predstavnici inspektorata i nadležne općinske službe Općine Centar Sarajevo primijetili u Koševskom potoku, u neposrednoj blizini zgrade Općine Centar, mrlju i mirise koji asociraju na gorivo, po nalogu općinskog načelnika Nedžada Ajnadžića pokrenute su aktivnosti na utvrđivanju uzroka ove pojave.

Predstavnici općinske inspekcije i Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice zajedno su pregledali cijeli tok Koševskog potoka, na dijelovima na kojima je to moguće, kako bi pokušali utvrditi da li je došlo do izlijevanja goriva u korito.

S obzirom na to da inspektorat Općine Centar nema nadležnosti obaviještena je kantonalna i federalna uprava za inspekcijske poslove da poduzmu aktivnosti iz svoje nadležnosti.

S obzirom na to da se još ne zna uzrok mrlje i mirisa koji asociraju na gorivo, a zbog potencijalne opasnosti, načelnik Ajnadžić zahtijeva od nadležnih da što prije utvrde sve okolnosti i otklone eventualne opasnosti po stanovnike i okolinu. 

Također, tražimo da se u ovaj slučaj uključe i nevladine organizacije koje se bave pitanjem zaštite okoline, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.