open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Na Zastupničkom domu FBiH sutra o Prijedlogu zakona o ograničenoj upotrebi duhana
Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH sutra bi u Sarajevu trebalo da održi sjednicu, a na dnevnom redu je predviđeno da se nađe i Prijedlog zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih proizvoda i ostalih proizvoda za pušenje.
25.05.2021. u 21:51
get url
text

Ovaj prijedlog Vlade Federacije BiH je prethodnih dana izazvao polemike u javnosti, jer predviđa zabranu pušenja u zatvorenim javnim objektima.

To je izazvalo negodovanje ugostitelja širom Federacije BiH pa je bilo i onih koji su se pismenim putem obratili Zastupničkom domu Parlamenta FBiH da se ovaj zakon ne usvoji.

Pred parlamentarcima će se naći i Informacija Vlade Federacije BiH o epidemiološkoj situaciji COVID- 19 u FBiH s prijedlogom naredbi i preporuka Križnog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Tu su i prijedlozi zakona o notarima, nasljeđivanju u FBiH, izmjene Porodičnog zakona, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u FBiH,ali i Nacrt zakona o ustanovama socijalne zaštite

Prijedlog za dnevni red sutrašnje sjednice je izvještaj o radu Federalnbog zavoda za zapošljavanje u prošloj godini, Izvještaj o izvršenju Budžeta Federacije BiH za 2020. godinu, kao i izvještaji Federalnog ministarstva prometa i komunikacija o realizaciji Strategije prometa Federacije BiH i provedbi Zakona o cestama u Federaciji BiH.

Sjednica će se održati u Hotelu Hills, jer sala u zgradi Parlamenta FBiH ne ispunjava epidemiološke uvjete.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.