Vlada FBiH

Na zahtjev premijera Novalića na današnjoj sjednici bi se trebalo razmatrati i stanje u Zavodu Pazarić

Objavljeno: 19.09.2019. u 08:52 Autor: E.D.-Š.

Izvještaje moraju pripremiti federalna ministarstva rada i socijalne politike, finansija, zdravstva i pravde

Foto: Ilustracija

Na današnjoj redovnoj sjednici Vlade Federacije BiH koja će se održati u Sarajevu trebalo bi se razmatrati i stanje u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Za sjednicu četiri federalna ministarstva, finansija, rada i socijalne politike, pravde i zdravstva, imala su zaduženja da pripreme izvještaje o Zavodu Pazarić, iz svog domena, rekli su nam u Vladi FBiH. To je od njih na kolegiju Vlade FBiH tražio premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Podsjećamo, na nedavnoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH sadašnji direktor Zavoda Pazarić Redžep Salić obraćajući se za govornicom zastupnicima iznio je šokantne tvrdnje o malverzacijama u Zavodu koji je počinio raniji menadžment. On je kazao da su štićenici godinama imali isti meni što je dovelo do neuhranjenosti djece, da su pronevjerene donacije za gradnju jednog od objekata Zavoda. Zatim, da postoje elementi krimanala i kada je riječ o kurbanskom mesu koje su svakog Kurban bajrama u ogromnim količinama donirali građani.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije