open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Na Vladi FBiH o deviznoj štednji, prelasku Zavoda PIO na trezor, GIKIL-u
Pred članovima Federalne vlade su i Nacrt strategije za prihvat i integraciju državljana Bosne i Hercegovine koji se vraćaju u BiH po osnovu Sporazuma o readmisiji i Akcioni plan za period 2020-2023. godina
09.01.2020. u 11:09
get url
text
Jelka Milićević, Fadil Novalić i Vesko Drljača

Vlada Federacije BiH će se, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, izjasniti o Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u Federaciji BiH, na osnovu kojeg bi, kao krajnji rok za verifikaciju računa stare devizne štednje, bio utvrđen 31.12.2022. godine.

Na dnevnom redu je i izvještaj o zdravstvenom stanju stanovništva i zdravstvenoj zaštiti u Federaciji BiH za 2018. godinu, koji će biti dostavljen Parlamentu Federacije BiH, radi razmatranja i davanja saglasnosti. Kroz sedam poglavlja ovog dokumenta obuhvaćena je analiza podataka o stanju zdravlja i zdravstvene zaštite po kantonima.

Pred članovima Federalne vlade su i Nacrt strategije za prihvat i integraciju državljana Bosne i Hercegovine koji se vraćaju u BiH po osnovu Sporazuma o readmisiji i Akcioni plan za period 2020-2023. godina. Strategija predstavlja nastavak ispunjavanja obaveza BiH iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima s ciljem očuvanja bezviznog režima koji joj je odobren odlukom Vijeća Evrope od 14. decembra 2010. godine, kao i obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Na dnevnom redu su i informacija Federalnog ministarstva okoliša i turizma o nemogućnosti izdavanja okolinske dozvole privrednom društvu GIKIL Lukavac za kompleks pogona za proizvodnju koksa, hemijskih proizvoda i energije, te informacija Federalnog ministarstva finansija o prelasku Federalnog zavoda PIO na trezorsko poslovanje.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.