open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Na utakmicu Borca ne možete ako nemate državljanstvo entiteta RS?
Fudbaleri Borca naredne srijede na Gradskom stadionu u Banjoj Luci protiv Cluja igrat će revanš prvog pretkola Lige evropskih prvaka.
09.07.2021. u 14:34
get url
text

Prvak Bosne i Hercegovine u prvom meču poražen je sa 3:1, pa će u revanšu imati težak zadatak da izbori prolaz dalje.

Izabranici trenera Marka Maksimovića imat će podršku s tribina jer je navijačima dozvoljen povratak na stadion.

Borac je objavio kako, u skladu sa UEFA-inim Covid-protokolom, na tribinama neće biti gostujućih navijača. Odlukom FK Borac na tribine, očito, neće moći uči ni navijači iz Federacije BiH ili Brčko distrikta?

VEZANI TEKST - Skandalozno: Predsjednik FSBiH uz "Marš na Drinu" uručivao medalje igračima Borca

- Dragi Borčevci, u skladu sa UEFA-inim protokolom, prisustvo drugoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka, između našeg Borca i Cluja, nije dozvoljeno gostujućim navijačima!

Zbog navedenoga, prilikom kupovine karata, kao i prilikom samog ulaska na stadion, potrebno je pokazati lični identifikacioni dokument, kojim se dokazuje identitet, kao i prebivalište i državljanstvo entiteta RS i BiH.

Osobama koje nemaju državljanstvo entiteta RS i BiH nije dozvoljen ulaz na drugu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka - objavio je Borac.

Po ovome, svjedno je da li ste iz Bihaća ili Rumunije!? Navijači iz Federacije BiH i Brčko distrikta, a koji žele uživo gledati prvaka svoje zemlje, neće moći ući na stadion i gledati utakmicu Borac - Cluj jer nemaju državljanstvo entiteta RS!?

Da li je to diskriminacija, odnosno da li je politika ponovo umiješala ruke u fudbal (sve izraženije otkako je na čelo FSBiH stigao Vico Zeljković, doskorašnji predsjednik FK Borac i sestrić Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH)? Pokušali smo dobiti komentar u banjalučkom klubu, provjeriti da li je u pitanju propust ili opasna namjera, ali na klupski broj telefona niko se ne javlja.

Hoće li reagovati FSBiH? Hoće li neko iz Saveza obavijestiti UEFA-u ili ne smiju zbog predsjednika Vice Zeljkovića? Da li su generalnom sekretaru i raznim direktorima u bh. kući fudbala važnije udobne fotelje i briga o tome kako u FSBiH pozicionirati članove uže i šire porodice od moguće diskriminacije prema kojoj UEFA ima nultu stopu tolerancije? 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.