open-navfaktor-logo
search
Obrazovanje
Na UNSA ugovore o radu dobilo novih 45 asistenata i stručnih saradnika
Vršilac dužnosti direkora Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Muhamed Bekto izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog programa
13.11.2018. u 13:12
get url
text

Svečanost povodom uručivanja 45 ugovora o radu izabranim asistentima i stručnim saradnicima u okviru programa zapošljavanja 150 asistenata i saradanika, upriličena je danas u prostorijama Rektorata UNSA.

Dosad je kroz ovaj program zaposleno 88 asistenata i stručnih saradnika, a s današnjim danom ukupno 133, dok će ugovore u narednom periodu potpisati još 17 mladih naučnika.

Rektor UNSA Rifat Škrijelj istakao je da Univerzitet ovim programom dobija potreban kadar, da je to jedna od mjera kojom podiže svoj kvalitet, kao i da se zapošljavanjem mladih kadrova održava kontinuitet razvoja Univerziteta.

-Uspjeli smo riješiti pitanje finansiranja kroz potpisivanje Kolektivnog ugovora te je 150 asistenata odobrenih od strane Vlade  ušlo u spisak uposlenika Univerziteta. Tako će ugovorom svi biti finansirani u skladu sa zakonom, ne samo godinu, nego i u narednim godinama - istakao je rektor UNSA.

Vršilac dužnosti direkora Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Muhamed Bekto izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog programa.

- Pokušavamo kroz naše mjere aktivne politike zapošljavanja da zadržimo kvalitetne ljude u Kantonu Sarajevo - potcrtao je Bekto.

Magistrica na Fakultetu političkih nauka, Odsjek politologije, Berina Beširović kazala je da je raduje što je, kao dobitnik Zlatne značke u dva ciklusa, dobila priliku za zapošljavanje, naglasivši da je to dokaz da, ako se trudiš, vrijedno radiš i voliš nauku, možeš uspjeti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.