Travnik

Na tvrđavi Stari grad održano zajedničko svečano vjenčanje za više parova

Objavljeno: 23.03.2019. u 16:31

Vrlo važna aktivnost koja se realizuje u okviru kulturno-zabavne manifestacije Dan općine Travnik, jesu i zajednička vjenčanja, na koja su se ove godine imali priliku prijaviti parovi iz cijele BiH

U prelijepom ambijentu srednjovjekovne tvrđave Stari grad u Travniku danas je pet parova uz kumove, rodbinu, prijatelje i brojne zvanice u okviru svečanog zajedničkog vjenčanja izreklo svoje sudbonosno "da".

 Lijepo vrijeme, vrijedni pokloni osigurani od Općine Travnik i brojnih sponzora, doprinijeli su da današnji dan protekne u prelijepoj svečanoj atmosferi.

Vrlo važna aktivnost koja se realizuje u okviru kulturno-zabavne manifestacije Dan općine Travnik, jesu i zajednička vjenčanja, na koja su se ove godine imali priliku prijaviti parovi iz cijele BiH.

 - Izuzetno smo ponosni na ovu aktivnost koja je postala prepoznatljiva i jedinstvena, a također poziv parovima iz cijele BiH da ove godine budu dio prakse svečane organizacije zajedničkih vjenčanja za više parova je imao lijep odjek, te su svoju ljubav danas  u Travniku krunisali parovi i iz drugih gradova, a nekoliko njih se već najavilo za narednu godinu. Postoje brojni trenuci u životu, mnogo je i onih koje lako zaboravimo, naravno ima i onih onih kojih se rado sjećamo,  neke poželimo ponovo proživjeti, ali ovaj  trenutak u samom srcu BiH naši mladenci sigurno nikada neće zaboraviti - kazala je Aldijana Dizdar, glasnogovornica manifestacije.

Parovi su danas  u okviru zajedničkog vjenčanja imali priliku iskoristiti brojne usluge sasvim besplatno (usluge vjenčanja, šminkanja, frizure, vjenčanica, cvijeće, catering, torta,..), te uz svoje najmilije uživati u jednom od najljepših i najvažnijih dana u životu u samom srcu BiH.

- Nakon svečane ceremonije vjenčanja, mladenke su bacile bukete , te nam tom prilikom "osigurale" nove parove za narednu godinu - kazala je Dizdar.

Elma Đozo i Belmin Halilović, Hanumica Planinčić i Alija Varupa, Adnana Tahirović i Belmin Kopčić, Dženana Petak i Sabahudin Belegić te Maida Zarifović i Elvis Sejdić danas su ovjekovječili svoju ljubav, a potpisom zakonski postali bračni parovi.

Manifestacija Dan općine Travnik je jedan od najvećih i najsadržajnijih manifestacije u cijeloj BiH, a ove godine u periodu od 15. do 30. marta će ponuditi više od 100 kulturno-zabavnih i sportskih događaja u kojima učestvuje više od 3.000 Travničana.

Foto: Općina Travnik

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije