Serija "Halka" postala je hit čim se pojavila na TV ekranima. Prekrasna Hande Erçel je nepredvidiva kćer mafijaša İskendera Akaya. Želi raditi s ocem koji to ne odobrava, pa sama poduzima male korake u tom pravcu kako bi se iskazala. Takmičit će se s Irem za Cihangirovu naklonost. Drukčija je od nje, zna što hoće i ne boji se to pokazati. Veza s Cihangirom će joj pružiti mogućnost da odraste i sazrije.

Hande će uskoro napuniti tek 27 godina, a već je ostvarila uspješnu karijeru i u Turskoj i u inostranstvu. Svoju je karijeru počela graditi kao model, da bi se potom okušala i proslavila glumom. Hande je odrasla s djedom i bakom te sestrom koja je također glumica. Prvu veću ulogu dobila je u seriji "Luda učionica na fakultetu", a nakon toga je glumila u seriji "Drvo života". Potom je usijedila i serija "Kćeri sunca" koja je Hande lansirala u zvjezdanu orbitu,a ubrzo se proslavila i u drugim zemljama. Naime, turske serije trenutno su iznimno popularne diljem svijeta, pa i u BiH. 

Ova crnokosa ljepotica tvrdi da bi se voljela okušati i u Hollywoodu, a ništa protiv ne bi imala ni da snimi film s velikim holivudskim glumicama poput Natalie Portman i Penelope Cruz.

Iako je gledaoci gledaju kako se muči s ljubavnim jadima, ova ljepotica u privatnom životu navodno nema tih problema. Prije dvije godine turski tabloidi su brujali o njoj jer je Merve Bolugur, drugoj turskoj glumici, preotela muža, pjevača Murata Dalkılıça. 

Glumica se nikada nije izjasnila po pitanju toga što se dogodilo netom prije razvoda Merve i Murata, no šuškalo se da je Hande navodno iskoristila bračnu krizu i zavela pjevača, a njen Instagram vrvi fotografijama s njihovog ovogodišnjeg zajedničkog ljetovanja, iako sada tvrdi da je solo. Turski tabloidi tako tvrde da je pjevača na kraju ostavila slomljenog srca.