open-navfaktor-logo
search
Potvrđen identitet
Na tijelu Harisa Nalče nema tragova nasilja, uzrok smrti pokazat će obdukcija
Tijelo su danas, nakon višednevne potrage u kojoj su učestvovale stotine ljudi, pronašli ronioci Jedinice za podršku MUP-a TK i FUCZ-a
08.10.2018. u 16:46
get url
text

Završena je identifikacija tijela izvučenog danas iz Prokoškog jezera i, nažalost, potvrđeno je da se radi o 35-godišnjem Harisu Nalči iz Fojnice, za kojim se tragalo od prošle subote, kada je posljednji put viđen.

Iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona nam je rečeno da je tužilac koji rukovodi istragom u ovom slučaju naredio obdukciju tijela, kojom će biti utvrđen uzrok smrti.

Nezvanično saznajemo da tokom uviđaja na tijelu nisu uočeni tragovi nasilja ili nešto što bi ukazivalo na mogućnost postojanja krivičnog djela.

Tijelo su danas, nakon višednevne potrage u kojoj su učestvovale stotine ljudi, pronašli ronioci Jedinice za podršku MUP-a TK i FUCZ-a, koji su, nakon što su iscrpljene sve mogućnosti potrage na kopnu, krenuli sa pretraživanjem jezera.

{$galerijaFotografija}

Time su se obistinile crne slutnje da je mladić, nakon druženja kod logorske vatre, gdje je posljednji put viđen u subotu oko 22 sata, pod još nepoznatim okolnostima, dospio u jezero.

Ipak, spasioci su ipak zbog mogućnosti da je mladić možda ipak negdje živ i povrijeđen, tu opciju ostavili kao zadnju. 

Nedugo nakon što se krenulo sa pretraživanjem jezera, tijelo je proađeno na oko 3,5 metara od obale, na dubini nešto većoj od tri metra.

Uviđajne radnje obavili su istražitelji krim-policije PU Kiseljak. 

FUCZ-ronioci- Prokoško jezero - 08.10.2018.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.