Vijeće ministara BiH

Na telefonskoj sjednici donesena odluka o privremenom finansiranju institucija BiH

Objavljeno: 03.10.2019. u 16:03

Vijeće ministara BiH je još u januaru ove godine utvrdilo nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2019. godinu i uputilo ga Predsjedništvu BiH, ovlaštenom za njegovo predlaganje

Održana je telefonska sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency.

Vijeće ministara BiH donijelo je odluku o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za period oktobar – decembar 2019. godine u iznosu 237.500.000 KM, što predstavlja 1/4 sredstava odobrenih za finansiranje institucija BiH sukladno Zakonu o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i medunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine će u saradnji sa Uredom za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH pripremiti ovu odluku za potpisivanje i objavu u "Službenom glasniku Bosne i Hercegovine".

Vijeće ministara BiH je još u januaru ove godine utvrdilo nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2019. godinu i uputilo ga Predsjedništvu BiH, ovlaštenom za njegovo predlaganje.

 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije