open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Na suđenju za ubistvo Krunića puštani crno-bijeli snimci: Polemika oko "crvene corse sive boje"
Tužilaštvo RS-a raspolaže sa oko 140 sati snimljenog materijala, u predmetu ubistva Slaviše Кrunića (48) iz Banje Luke i njegovog pratioca Žarka Pavlovića (38).
16.02.2021. u 16:27
get url
text

U ovom predmetu, optuženi su Benedi Đukanović (53), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajić (40).

Danas je na suđenju optuženima za ova ubistva, prikazan crno-bijeli snimak na kojem se, tvrdi tužilac, vidi crvena "opel corsa" koja prolazi ulicom u naselju Trn nekoliko sati prije ubistva.

Sporni automobil, prema ranijim tvrdnjama tužilaštva, vozio je napadač Željko Кovačević koji je ubijen kobne noći u razmjeni vatre.

U banjalučkoj sudnici prikazano je još nekoliko snimaka na kojima se, kako tvrdi tužilaštvo, vide bijeli "golf", crna i crvena "opel corsa" koje su vozili optuženi. Prema ranijim tvrdnjama i dokazima tužilaštva, bijeli "golf" je vozio Đukanović, a crnu "corsu" Baldo.

Golf za kojim se tragalo nakon ubistva/Benedi Đukanović   FOTO: ARHIV

Prikazivanje videosnimaka izavalo je brojne reakcije odbrane koja je tvrdila da se ne može sa sigurnošću vidjeti koja su auta u pitanju.

Đukanović je prigovorio da na pojedinim simcima nisu auta za koja tvrdi tužilaštvo, te upitao kako na crno-bijelom snimku može da se vidi crvena boja.

Tužiteljica Snježana Petković je odgovorila da će se u sklopu drugih dokaza utvrditi da su ta vozila koristili optuženi.

Optužnica Đukanovića i Balda tereti da su od početka 2019. godine do 22. aprila te godine, na području općine Laktaši, zajedno sa, sada pokojnim Željkom Kovačevićem, po prethodnom dogovoru organizovali i 22. aprila 2019. godine u večernjim satima ubili Slavišu Krunića u blizini njegove porodične kuće u Glamočanima.

Optužnica Rodoljuba Gajića, u to vrijeme zaposlenog u Krunićevoj kompaniji "Sector Security" d.o.o. i angažovanog na poslovima osiguranja Krunićeve supruge i djece, tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.