open-navfaktor-logo
search
Predmet "Profit"
Na slobodu pušten i Branislav Petrović, brat prvoosumnjičene Smiljke Jusufranić
Branislav Petrović, još jedan od osumnjičenih iz predmeta "Profit" za koje Tužilaštvo Kantona Sarajevo tražilo pritvor, pušten je na slobodu.
12.12.2020. u 11:03
get url
text

- Prijedlog u odnosu na mog branjenika je odbijen. Također, nisu mu izrečene nikakve mjere zabrane - kazao je za Faktor advokat Rijad Kapo, koji zastupa osumnjičenog Petrovića.

Također, kako je medijima potvrdila advokatica Adna Dobojlić, na slobodu je pušten i osumnjičeni Hasan Ćelam.

VEZANI TEKST - Faktor saznaje: Smiljka Jusufranić, prvoosumnjičena u predmetu "Profit", puštena iz pritvora

Kako smo ranije objavili, sa slobode će se braniti prvoosumnjičena u predmetu "Profit" Smiljka Jusufranić i Edin Muftić, što su nam potvrdili njihovi branioci Muhidin Kapo i Senka Nožica.

Podsjetimo, Tužilaštvo KS tereti Smiljku Jusufranić, Edina Dizdara i Zijada Blekića da su organizirali grupu, čiji članovi su postali ostali osumnjičeni, koji su imali svoje uloge u njenom funkcioniranju.

Tužilaštvo KS pritvor je zatražilo i za Muharema Bajrića, Armina Mulahusića, Davera Halilbegovića, Hasana Ćelama, Edina Muftića, Alena Murguza, Jasmina Jusufranića i Branislava Petrovića.

Terete ih da su u sklopu tako organizovane kriminalne grupe počinili krivična djela zloupotreba položaja, pranje novca, prevara u privrednom poslovanju i na taj način stekli ogromnu nezakonitu imovinsku korist.

Za većinu osumnjičenih pritvor je zatražen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike i skrivati dokaze, kao i bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo. Za neke od njih pritvor je zatražen i zbog opasnosti od bjekstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.