Na slobodi trojica koji su pomagali u čuvanju novca Nerminu Drndi

objavljeno: 24.02.2018. u 13:22

U Federalnoj upravi policije potvrđeno je za Faktor da su danas nešto iza 12 sati puštena na slobodu trojica uhapšenih u nastavku akcije "Balkan". 

Podsjećamo, akciju su proveli pripadnici Federalne uprave policije.

Oni su priznali da su glavnom osumnjičenom Nerminu Drndi pomogli kod čuvanja 110.000 KM. Radi se o osobama A.B. (1972.god.), R.LJ. (1969.god.) i E.O. (1967.god.), ali za njihovo zadržavanje nije bilo razloga.

Po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, u petak su pretresena dva objekata na području općine Ilidža, kojom prilikom je pronađen i privremeno oduzeto 110.000 KM u različitim apoenima i valutama (konvertibilne marke i euro), oružje, municija i drugi predmeti koji potiču iz predmetnih krivičnih djela.

Podsjećamo, 19. februara uhapšeni su Nermin Drnda, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, i njegov pomoćnik Hajrudin Djedović koji se sumnjiče da su u svojstvu odgovornih osoba Direkcije, tokom 2017. i 2018. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi zahtijevali i primali novac i darove od vlasnika i odgovornih osoba više privrednih subjekata iz BiH, čija djelatnost ima veze sa izgradnjom i rekonstrukcijm puteva, a kako bi istim osigurali poslove kroz namještanje tendera javnih nabavki koje je provodila Direkcija, kao i druge nezakonite radnje.