- Investiranje u obrazovanje nema alternativu. Ulažući na različite načine u svoje mlade sugrađane, Grad Sarajevo značajno ulaže u svoju budućnost. Znanje je uvijek bilo važno, ali nikada važnije nego danas u globalnom svijetu kada trebamo adekvatno odgovoriti na brojne izazove - istakao je Skaka.

Smatra da i u ovim vanrednim okolnostima, kada se suočavamo sa pandemijom koronavirusa, moramo pozitivno razmišljati i djelovati.

Zato, bez obzira na to koliko teške ekonomske prilike bile, uvijek će jedna od primarnih zadaća Grada biti da osigura potrebna sredstva na normalno funkcionisanje života djece, mladih i njihovih porodica. Oni zaslužuju našu punu podršku i brigu.

- Ne smijemo dozvoliti da naša djeca koja postižu izuzetne rezultate ne osjete radost priznanja i nagrade za svoj trud. Ujedno, naša je obaveza i pravo da budemo podrška i rodteljima, i učiteljima i nastavnicima. Svi oni obavljaju jedan od najtežih i najodgovornijih poslova. Zato zavređuju posebno poštovanje zbog njihovog izvanrednog rada i angažmana, posebno u ovim vanrednim okolnostima - naglasio je Skaka.