Još se ne zna na koji način će sjednica biti održana.

Kada je riječ o Domu naroda FBiH, posljednja sjednica je održana 1. oktobra i naredna još nije zakazana.

- Znam da će se na sjednici Zastupničkog doma FBiH naći Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima. Ali tu je riječ o zakonu koji egzistira već 15 godina i odnosi se na povlastice u vezi s firmama koje su u tekstilu, koži i obući. Oni imaju neke povlaštene stope do nekog minimuma plaće, do nekih 550 KM. Taj zakon se svake godine produžava - govori nam Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH.

Kaže kako će biti interesantno poslušati i informaciju Vlade FBiH u vezi s posljedicama djelovanja epidemije koronavirusa na privredu s aspekta primjene Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica pojedinih grana privrede, stanja zaposlenih i stanja u zdravstvu.

- Nisam upoznat sa Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, koji će se naći na sjednici, a čiji je predlagač SDP. Ali eto vidjet ćemo - kazao nam je Smailbegović.

Jasmin Duvnjak, šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda FBiH, kazao nam je kako vrlo brzo očekuje održavanje Kolegija ovog doma.

- Očekujem do kraja sedmice da bi se mogao održati Kolegij na kojem će se odrediti termin naredne sjednice koja će zbog postojeće epidemiološke situacije najvjerovatnije biti održana online - rekao nam je Duvnjak.