open-navfaktor-logo
search
Njemačka
Na sajmu BAU će se predstaviti 2.200 izlagača iz 45 zemalja
Sajam će biti održan od 14. do 19. januara 2019. u Minhenu, gdje se na prostoru od 200.000 kvadratnih metara predstavljaju arhitektura, materijali i sistemi za privredne i stambene namjene
05.10.2018. u 13:07
get url
text

Predstavništvo njemačke privrede u BiH organiziralo je danas u Sarajevu prezentaciju vodećeg svjetskog sajma arhitekture, građevinskih materijala i sistema "BAU 2019." na kojem se očekuje veliki broj posjetilaca iz BiH.

Sajam će biti održan od 14. do 19. januara 2019. u Minhenu, gdje se na prostoru od 200.000 kvadratnih metara predstavljaju arhitektura, materijali i sistemi za privredne i stambene namjene i unutrašnje uređenje u oblasti novogradnje i uređenja postojećih objekata.

- Na predstojećem sajmu BAU će se predstaviti više od 2.200 izlagača iz 45 zemalja, a udio stranih izlagača će se kretati oko 40 posto - izjavio je referent za odnose s javnošću sajma BAU Markus Sporer, dodajući da će se ove godine među izlagačima naći i dvije bh. kompanije.

Po njegovim riječima, broj posjetilaca koji se predviđa na narednom sajmu je između 255.000 do 260.000  i  iz godine u godinu poveća se procent stranih posjetilaca.

Najviše izlagača, ali i posjetilaca, na sajmu BAU tradicionalno imaju Italija i Austrija, a tako će biti i u 2019. Kao jedina zemlja izvan Evrope, među top 20 se čvrsto pozicionirala Kina. SAD i Kanada takođe prodiru u klub top 20 zemalja. Broj posjetilaca iz BiH se u posljednje četiri godine učetverostručio, što pokazuje da u BiH postoji veliki broj stručnjaka u oblasti gradnje koji na sajam BAU dolaze da bi našli neko tehničko rješenje ili uspostavili poslovne kontakte.

BAU je za sve koji imaju veze sa planiranjem kao i sa gradnjom i radovima objekata svih vrsta. Sa više od 65.000 planera  BAU je ujedno najveći stručni sajam na svijetu za arhitekte i inžinjere.

Mnogobrojne atraktivne priredbe okvirnog programa, između ostalog, visokokaratni forumi sa stručnjacima iz cijelog svijeta, zaokružuju ponudu sajma, saopćeno je iz Predstavništva njemačke privrede u BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.