open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Na rubu egzistencije: Zbog epidemioloških mjera u Bijeljini protestvovali ugostitelji i muzičari
Skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata i zatvaranje škola na sedam dana mjere su koje je donio Republički krizni štab za vanredne situacije.
26.10.2020. u 17:30
get url
text

Građani su iskazali svoje nezadovoljstvo prema mjerama republičke i gradske uprave i poslali poruke vlasti:

- Kažite mi kako da preživim? Kako da preživi muzičar sa dvoje ili troje djece, čovjek koji je kreditno zadužen, čovjek koji je ugostitelj i kojem mjesec brzo prođe, pa mora da plati platu, doprinose, repromaterijal. Od koga da tražimo? Gdje je ta kasa? Ko će da stane iza nas? Ja ne vidim nikoga. Vidim samo da smo mi pogođeni najviše ovakvim mjerama - rekao je Vasko Todić, ugostitelj i muzičar, danas pred bijeljinskom gradskom upravom.

Neobjašnjivi su kriterijumi za donošenje odluka. Koja je razlika izmedju zatvaranja lokala sat ranije ili sat kasnije, poručuju građani.

- Na rubu smo egzistencije. Ovim putem pozivamo nadležne organe da nam pomognu. Mi ćemo se pridržavati svih mjera, koje su, složit ćete se, dosta nelogične, ali neka nam pomognu. Mi tražimo pomoć u vidu poreza, doprinosa. Brane nam muziku, brane nam više od četiri osobe za stolom, a oni sami te zahtjeve krše - poručio je Vladimir Sarić iz Udruženja ugostitelja RS.

Pripradnici vlasti nisu svijetao primjer pridržavanja uvedenih mjera, jer ih prvi krše, poručeno je sa današnjeg skupa. Novo protestno okupljanje najavljeno je za srijedu, piše RTV BN.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.