open-navfaktor-logo
search
Magla smanjuje vidljivost
Na putevima u BiH mjestimično vlažan kolovoz, moguća poledica
Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.
19.01.2021. u 07:54
get url
text

Magla smanjuje vidljivost na području Kupresa, Livna i Glamoča. Na mjestimične sniježne nanose upozorava se na dionici Tomislavgrad - Šuica. Apeluje se na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Livno - Šuica (na prevoju Borova Glava) upozorava se na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari - Živinice, Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.