Nedjelja, 01.08.2021.
FOTO: Damir Hodžić

Na prvom treningu Zmajeva 20 igrača, dvojica pod upitnikom

Našu selekciju sutra očekuje prva prijateljska utakmica, a protivnik će joj od 18 sati bili reprezentacija Saudijske Arabije

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za debitantski nastup na Evropskom prvenstvu koje počinje 9. januara 2020. godine, a po prvi put u historiji EHF-a organizovat će ga tri zemlje (Austrija, Norveška i Švedska).

Iako je prvi trening naše selekcije bio zakazan sa 17.30 sati, stručni štab naše selekcije, predvođen selektorom Bilalom Šumanom, odlučio je početak treninga odgoditi za jedan sat.

Prvom treningu našeg nacionalnog tima prisustvovalo je 20 rukometaša. Zbog klupskih obaveza u Bundesligi pripremama naše selekcije naknadno će se priključiti Benjamin Burić i Josip Perić, dok zbog problema s povredama na pripreme još nisu stigli Tomislav Nuić i Edis Klis.

- Nuić i Klis zbog povreda nisu stigli na okupljanje. Nuić je se oporavlja od operacije, dok se Klis povrijedio prije nekoliko dana. Ne znam, tek ćemo vidjeti kakva je situacija, ali nažalost rekao bih da nije obećavajuća - kratko nam je kazao selektor Bilal Šuman.

Na prvom treningu najboljih bh. rukometaša vladala je odlična atmosfera, a za nju je dobrim dijelom bio "kriv" i kondicioni trener Muris Djug, koji je tokom zagrijavanja imao zanimljivu opasku kazavši bh. reprezentativcima da "uopće ne izgledaju loše".

- Ne izgledate loše, ličite mi na ekipu - poručio je Djug rukometnim Zmajevima, koji su nakon uvodnog dijela treninga zagrijavanja i strečinga odigrali i partiju fudbala.

Našu selekciju, koja će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi s Francuskom, Norveškom i Portugalom, sutra očekuje prva prijateljska utakmica, a protivnik će joj od 18 sati bili reprezentacija Saudijske Arabije.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh