open-navfaktor-logo
search
Očuvanje zanata
Na preliminarnoj lista za poticajna sredstva 315 sarajevskih zanatlija
Na osnovu Uredbe o kriterijima i postupku za ostvarivanje prava na poticajna sredstva za očuvanje i razvoj tradicionalnih i starih zanata/obrta, a nakon provedenog postupka, Komisija je utvrdila prijedlog liste podnosilaca zahtjeva/prijava koji ispunjavaju uvjete i prijedlog liste podnosilaca zahtjeva/prijava koji ne ispunjavaju uslove, te su shodno navedenom, danas objavljeni preliminarni rezultati ovog Javnog poziva.
06.05.2021. u 19:05
get url
text

Rezultati su objavljeni na Oglasnoj ploči u zgradi Kantona Sarajevo i web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, na linku: VIDEO.

- Komisija je nakon provedenih postupaka obrade Javnog poziva predložila preliminarnu listu od 315 obrtnika/zanatlija koji ispunjavaju uvjete iz Javnog poziva, dok su 74 prijave obrtnika/zanatlija odbijene, jer ne ispunjavaju uvjete Javnog poziva - kazao je ministar privrede KS Adnan Delić.

Dodao je da je rok za prigovore na ovu listu otvoren 15 dana od dana objavljivanja rezultata.

- Po isteku roka za prijavu eventualnih prigovora i rješavanja po istima, moja obaveza je da donesem Odluku kojom će se utvrditi konačna lista obrtnika/zanatlija, kao i visina poticajnih sredstava. Nakon toga odobrena sredstva uplatit ćemo na dostavljene račune obrtnika/zanatlija - istakao je Delić.

Javni poziv za poticaj razvoja i očuvanja tradicionalnih zanata/obrta objavljen je na web stranici Ministarstva 19. februara.

Rok za podnošenje zahtjeva bio je 30 dana, a u tom periodu pristiglo je ukupno 389 zahtjeva/prijava.

Predviđena sredstva za realizaciju ovog Javnog poziva iznose 250.000 KM, saopćila je Služba za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.