open-navfaktor-logo
search
Finansijske poteškoće
Na pomolu nova kriza u Slobodi?
Prvotimci Crveno-crnih poslije poraza od Tuzla Cityja sa 2:1 dobili su slobodne dane, a sutra se vraćaju u trenažni proces
03.09.2019. u 13:02
get url
text

Fudbalerima Slobode obećana je isplata zaostalih potraživanja dan prije lokalnog duela protiv Tuzla Cityja. Tada je predsjednik kluba Sead Kozlić javnosti saopćio da su isplate počele u četvrtak, a da će sve biti završeno u petak.

Međutim, većini fudbalera novac do danas nije "legao" na konto, potvrđeno je za Faktor od više izvora sa Tušnja. Igračima Slobode u klubu je rečeno da  je isplata iz nekog razloga "stopirana". Zbog čega, nije poznato.

Prvotimci Crveno-crnih poslije poraza od Tuzla Cityja sa 2:1 dobili su slobodne dane, a sutra se vraćaju u trenažni proces. Saznajemo da nije nemoguće ni da igrači održe štrajk upozorenja, kako bi čelnicima kluba jasno stavili do znanja da su im džepovi prazni. Podsjetimo da pojedini fudbalere koji od prošle sezone borave na Tušnju još uvijek čekaju plaće za maj.

Informaciju smo pokušali provjeriti i kod prvog čovjeka Slobode Seada Kozlića, ali on nije odgovarao na naše pozive.

U međuvremenu UG Prijatelji FK Sloboda predao je i zvanični zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine kluba.

Sloboda poslije reprezentativne pauze dočekuje Borac u gradu soli. Crveno-crni nakon sedam odigranih kola imaju devet osvojenih bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.