open-navfaktor-logo
search
Dvoje uhapšeno
Na području Trebinja oduzete cigarete vrijedne više od 70.000 marka
Dvije osobe su uhapšene nakon što je Granična policija Bosne i Hercegovine u Trebinju u automobilu pronašla cigarete bez markica vrijedne više od 70 hiljada maraka.
17.07.2021. u 14:22
get url
text

- U nastavku operativne akcije "Štit 2021" pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, prilikom pregleda vozila u petak, 16. jula, pronašli su 13.470 kutija cigareta bez markica tržišne vrijednosti preko 70.000 maraka – navode iz Granične policije BiH, te dodaju:

- Policajci su u graničnom pojasu na sektoru A8 Lastva na sporednom šumskom putu na području Trebinja zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin BiH T. R. te uočili veću količinu cigareta, a kontrolisana je još jedna osoba bez dokumenata S. S.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Tužilaštva BiH i sudac za prethodni postupak suda BiH, koji su naredili da se obavi uviđaj mjesta događaja i da se vozilo, cigarete kao i osobe, sigurno provedu u Jedinicu granične policije Trebinje na daljnje postupanje zbog počinjenog kaznenog djela "krijumčarenje".

Navedene osobe lišene su slobode na licu mjesta, a vozilo i cigarete su oduzeti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.