open-navfaktor-logo
search
Akcija "King"
Na području TK oduzete cigarete i duhan u vrijednosti od 220.000 KM
U operativnoj akciji kodnog naziva "King" ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području Tuzle i Tuzlanskog kantona privremeno su oduzeli veću količinu cigareta i sitno rezanog duhana ukupne tržišne vrijednosti 222.000 KM.
08.05.2020. u 13:29
get url
text

- Prilikom pretresa objekta i vozila pronađeno je 33.300 paklica raznih cigareta (FM i King), i 256 kilograma sitno rezanog duhana. Ovi proizvodi nisu bili obilježeni akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje i bili su namijenjeni prodaji na "crnom tržištu". Radi o jednoj od najvećih zapljena cigareta na području Tuzlanskog kantona i BiH u zadnjem periodu - saopćeno je iz UIOBiH.

{$galerijaFotografija}

Aktivnosti na terenu proveli su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja regionalnog centra UIO u Tuzli i Grupe za obavještavanje, u saradnji sa policijskim službenicima MUP TK-a.

Postupanja na terenu provedena su u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH.

- Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda - navodi se u saopćenju.

Na području TK oduzete cigarete i duhan u vrijednosti od 220.000 KM
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.