open-navfaktor-logo
search
30 kontrola
Na području HNK zatečeno 13 neprijavljenih radnika i zapečaćena četiri objekta
Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su četiri objekta i u 18 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 65.200,00  KM
07.10.2019. u 13:48
get url
text

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Mostar su 4. oktobra 2019. godine na području  Mostara, Jablanice, Konjica, Čapljine izvršili 30 inspekcijskih nadzora kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, trgovinsku i ostale uslužne djelatnosti.

U ovim aktivnostima inspektori Porezne uprave Federacije BiH otkrili su 13 neprijavljenih radnika, šest obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jedan objekt koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja  i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćena su četiri objekta i u 18 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 65.200,00  KM.  

Porezna uprava će nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.