Petak, 02.06.2023.

Na području Gradačca uhapšen 64-godišnjak, pronađene puške, bombe, mine, municija

Policijski službenici Federalne uprave policije danas od ranih jutarnjih sati poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Općine Gradačac, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, u cilju dokumentovanja krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.  

- U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Gradačci izvršen je pretres stambenog objekta i putničkog motornog vozila koje koristi osumnjičeni inicijala E. B. (1958). Pronađene su i oduzete dvije puške, dvije bombe, dvije tromblonske mine, veća količina municije, različiti dijelovi od oružja (cijevi, optike i sl.), vojni prsluk i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku - saopćeno je iz FUP-a. 

Kako navode iz FUP-a, osumnjičeni E. B. će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će u zakonskom roku Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv njega biti podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh