open-navfaktor-logo
search
GPBiH
Na području Bosanske Kostajnice spriječeno krijumčarenje 13 migranata iz Bangladeša
Pripadnici Jedinice granične policije Dobrljin uhapsili su E. B. (1980), državljanina Bosne i Hercegovine, nakon što je na području Bosanske Kostajnice otkriven u krijumčarenju ilegalnih migranata iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.
20.07.2020. u 11:59
get url
text

Radi se o ukupno 13 ilegalnih migranata, koje su uz E. B. krijumčarile još dvije osobe, a koje su se udaljile u nepoznatom pravcu ugledavši pripadnike Granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH). Ilegalni migranti, među kojima je bilo i maloljetnih osoba, krijumčareni su u tri vozila.

Niko od migranata nije posjedovao identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima GPBiH izjavili su da dolaze iz Bangladeša.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje osoba, protiv E. B. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.
Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

O događaju su obaviješteni pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji će nastaviti daljnji rad nad ilegalnim migrantima, a u toku je i daljnji rad na otkrivanju ostalih počinilaca ovog krivičnog djela.

Također, sužbenici JGP Bijeljina uhapsili su N. J. (1965), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policija Brčko Distrikta BiH raspisala potragu zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja.

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi i predat pripadnicima Policije Brčko distrikta BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.