open-navfaktor-logo
search
Granična policija BiH
Na području Bileće zaplijenjeno 8.750 kutija cigareta
Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje jučer su spriječili nezakonit promet 8.750 kutija cigareta Corset, u saradnji sa službenicima Policijske stanice Bileća Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
25.07.2020. u 14:59
get url
text

Cigarete su otkrivene u napuštenom vozilu Passat, bh. oznaka, na području Bileće. Prethodno su policijski službenici, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, u više navrata pokušali zaustaviti ovo vozilo, ali se vozač oglušio o naredbe i pobjegao.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Cigarete bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 43.000 KM i vozilo, privremeno su oduzeti. U toku je daljnji rad na pronalaženju počinioca ovog krivičnog djela.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, protiv osumnjičenog bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.