open-navfaktor-logo
search
BiHAMK
Na nekima se čeka i duže od pola sata: Gužve na većini graničnih prijelaza u BiH
Na većini graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini pojačana je frekvencija vozila, javlja Anadolu Agency (AA).
02.01.2022. u 16:42
get url
text

Na prijelazima Šepak i Karakaj kolone vozila su u oba smjera. Duge kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine su na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanski Brod.

Na graničnom prijelazu Rača pojačana je frekvencija vozila na ulazu u zemlju. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

I na putevima u Bosni i Hercegovini pojačana je frekvencija vozila. Poteškoće vozačima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove centralne Bosne pričinjava magla. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto klub (BiHAMK) apelovali na sve vozače da voze maksimalno oprezno i obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic - Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Jablanica - Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča - Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Povodom Nove godine, sutra do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.