open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Na narednoj sjednici Skupštine opet ni riječi o ostavci ministrice Bogunić
Bogunić je 19. jula podnijela ostavku iz, kako je tada navela, moralnih razloga. U više navrata je najavila da će tražiti očitovanje Vlade KS zbog čega se još ne razmatra njena ostavka
16.09.2019. u 15:07
get url
text

Za 25. septembar je zakazana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na čijem dnevnom redu će se naći, između ostalog, Informacija o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP GRAS, kao i prijedlozi o utvrđivanju utvrđivanju osnovica, stopa i načinu obračunavanja i uplate naknada za obavezno zdravstveno osiguranje na području KS.

Razgovarat će se i o poslovanju "Apoteka Sarajevo", kao i preduzeća ZOI'84. Razmatrat će se i Studija o zdravstvenom stanju stanovništva, higijenskim prilikama i zdravstvenoj djelatnosti u Kantonu Sarajevo u 2018. godini sa Prijedlogom mjera za poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva i higijenskih prilika na Kantonu Sarajevo.

Bit će i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju više ustanova kulture, međutim, na dnevnom redu, po svemu sudeći, neće se naći ostavka Zinete Bogunić, ministrice za obrazovanje, kulturu i mlade KS, tačnije, odluka o razrješenju, odnosno, odluka o imenovanju nove ministrice.

Bogunić je 19. jula podnijela ostavku jer, kako je tada navela, zbog "nemogućnosti da dužnost koja joj je povjerena obavlja savjesno, uz dosljedno pridržavanje Ustava i zakona Bosne i Hercegovine".  U više navrata je najavila da će tražiti očitovanje Vlade KS zbog čega se još ne razmatra njena ostavka. Za 30. septembar je zakazana tematska sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, tema je obrazovanje, ali ne i ostavka Bogunić.

Prema saznanjima Faktora, iz Naroda i pravde su pokušali nekoliko osoba nagovoriti da preuzmu ovo ministarsko mjesto, ali su do sada dobijali negativan odgovor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.