open-navfaktor-logo
search
Godišnjica tragedije
Na molitvu u dvorište bolnice u Vukovaru došla i predsjednica
U molitvi koju su predvodili mladi Vukovarci, učestvovali su te svijeće upalili i članovi Vlade
17.11.2019. u 21:06
get url
text

U predvečerje 28. godišnjice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu, u dvorištu vukovarske bolnice upriličena je molitva te paljenje svijeća kod Spomenika za žrtve agresije na Vukovar 1991.

U molitvi koju su predvodili mladi Vukovarci, učestvovali su te svijeće upalili i članovi Vlade, ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar državne imovine Mario Banožić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, djelatnici vukovarske bolnice te brojni građani Vukovara. Pridružili su im se i hodočasnici koji već pristižu u Vukovar kako bi u ponedjeljak bili prisutni na obilježavanju 28. godišnjice stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Centralni komemorativni program u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., koji se i ove godine održava pod geslom “Vukovar, mjesto posebnog pijeteta”, počet će u 10 sati u dvorištu vukovarske Opće bolnice, odakle će sudionici u Koloni sjećanja proći gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata, gdje će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće u spomen na vukovarske žrtve.

Misu zadušnicu na groblju će predvoditi mostarsko-duvanjski biskup, mons. Ratko Perić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.