open-navfaktor-logo
search
Sarajevsko izletište
Na Malom polju nema ni toaleta, jedini ugostiteljski objekat radi samo vikendom
Malo polje na Igmanu decenijama je bilo omiljeno izletište Sarajlija.
23.09.2021. u 21:03
get url
text

I danas stanovnici glavnog grada Bosne i Hercegovine zbog prirodnih ljepota često porodično idu na Malo polje, na kojem nijedan ugostiteljski objekat nije u funkciji, kao ni sadržaji za djecu i odrasle. Ono što posebno smeta izletnicima je činjenica da ne postoji niti jedan toalet i to već duže vrijeme.

Malo polje izgleda tužno jer je godinama zapostavljeno, a to je posebno izraženo posljednjih mjeseci. Obrazloženje za ovakvu situaciju nam je dao Jasmin Mehić, koji od ove sedmice obavlja funkciju direktora ZOI-ja. 

- Objavljen je javni poziv za izdavanje ugostiteljstva na Malom polju i Zetri. Za Malo polje, koliko sam upoznat, bile su tri-četiri firme koje su se prijavile za obilazak objekata. Što se tiče Malog polja generalno, mi smo tokom ljeta više puta testirali ekonomsku opravdanost i trenutno na njemu rade žičara i ugostiteljstvo, ali samo vikendom. Tokom radnih dana nije bilo ekonomske opravdanosti i nisu se mogli pokriti ni troškovi radnika. U toku je remont vertikalnog transporta i žica, kao i saniranje toaleta, tako da ćemo spremno dočekati zimsku sezonu – kaže za Faktor Jasmin Mehić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.