open-navfaktor-logo
search
Počelo prije 36 dana
Na Koševu ništa novo: Nema terena, nema ni mašina, derbi Sarajevo - Željo u Zenici?
Na Koševu ništa novo - nema zelenog terena, nema hibrida, ali nema ni mašina.
14.09.2022. u 20:41
get url
text

Kako javljaju čitatelji portala Faktor, već danima se ne radi ništa na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase i male su šanse da se ispoštuju rokovi. Tome svjedoče i današnje fotografije koje smo dobili u prilogu, a na kojima se tek vidi nekoliko ljudi kako "planiraju šta će raditi". 

Radovi na postavljanju savremene hibridne podloge po UEFA standardima počeli su 9. augusta, a Adnan Džemidžić, generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH, najavio je tada da će biti završeni u roku od tri mjeseca (90 dana).

VEZANI TEKST - Dva bagera i kamioni: Pogledajte kako napreduju radovi na stadionu Koševo

Ekipa Faktora prije 21 dan posjetila je Koševo, a danas je 36 dana otkako su "mašine ušle na Koševo", otkako je počelo skidanje stare podloge, stanje na terenu slično je kao i prije tri sedmice. I ništa ne sluti da bi nova podloga mogla "leći" u skorije vrijeme.

Ustaljena je procedura da se prije postavljanja nove trave uradi i postavljanje drenaže, zatim da se izvrši nasipanje i valjanje šljunka, postavljanje sistema navodnjavanja, postavljanje grijača, te da se izvrši nasipanje sitnog pijeska.

Prije Koševa, radovi na postavljanju hibridnog travnjaka počeli su i na Gradskom stadionu u Banjoj Luci (1. juna), Areni Rođeni u Mostaru (14. juna) i na Tušnju u Tuzli (12. jula). I nigdje još nisu završeni...

{$galerijaFotografija}

Za kraj, treba naglasiti kako je za 12/13. novembar (18. kolo) planiran gradski derbi između Sarajeva i Željezničar.

Ukoliko teren ne bude gotov, najveća utakmica bh. fudbala igrat će se u Zenici na Bilinom polju, a to znači da neće moći prisustvovati navijači tima sa Grbavice jer je FSBiH donio odluku da za zamjenske stadione organizovano ne mogu doći gostujući navijači.

Stadion Koševo renoviranje, 14.09.2022.
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.