open-navfaktor-logo
search
Postignut dogovor
Na Koševu će se ipak igrati Liga prvaka
SFK 2000 Sarajevo organizuje prestižan turnir najjačeg klupskog takmičenja u fudbalu za žene u Sarajevu i igrat će se na stadionu "Asim Ferhatović-Hase"
02.08.2019. u 15:35
get url
text

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo posjetile su sarajevsku Općinu Centar, gdje ih je ugostio načelnik Nedžad Ajnadžić. Najtrofejniji ženski fudbalski kolektiv u Bosni i Hercegovini već niz godina ostvaruje zapažene rezultate na domaćoj i internacionalnoj sceni, a Općina Centar, u skladu sa svojim mogućnostima, podržava rad ovog kluba.

SFK 2000 Sarajevo organizuje prestižan turnir najjačeg klupskog takmičenja u fudbalu za žene u Sarajevu i igrat će se na stadionu "Asim Ferhatović-Hase". 

- Drago nam je što je Općina Centar i ove godine uz nas. Pripreme za dolazak međunarodnih gostiju u naš grad su u punom toku i sve ide mnogo lakše kada imate partnere poput Općine Centar. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Ajnadžiću i službama u Općini Centar što su prepoznali naše napore pri ostvarivanju vrhunskih rezultata u fudbalu i što su uz nas - kazala je Samira Hurem, iz SFK 2000 Sarajevo.

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar podržava vrhunske sportiste i kolektive, te da mu je zadovoljstvo što može pomoći ovom klubu.

SFK 2000 Sarajevo će ove godine biti domaćin grupne faze UEFA Lige prvaka. Pored bh. prvakinja nastupit će Breidablik (Island), ASA Tel-Aviv University (Izrael) i ŽFK Dragon 2014 (Makedonija). Kvalifikacioni turnir će biti održan od 7. do 13. augusta, saopćeno je iz Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.