open-navfaktor-logo
search
Jačanje veza
Na konferenciji "Održivi turizam" 80 kompanija iz BiH i Slovenije
Potpredsjednik VTKBiH Vjekoslav Vuković naveo je da se turistički sektor u Bosni i Hercegovini i Sloveniji razvija velikom brzinom
17.09.2019. u 12:23
get url
text

Predstavnici oko 80 kompanija iz turističkog sektora iz Bosne i Hercegovine i Slovenije učestvovat će na međunarodnoj konferenciji "Održivi turizam" koja će 25. i 26. septembra biti održana u Sarajevu.

Na pres-konferenciji koja je održana danas u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu najavljeno je da je cilj pomenute konferencije jačanje veza dviju zemalja u oblasti turizma, umrežavanje turističkog sektora i javnih institucija, te potraga za novim poslovnim mogućnostima i saradnjom.

Ambasadorica Slovenije u BiH Zorica Bukinac izjavila je da su dvije zemlje u oktobru 2016. potpisale Memorandum o saradnji na području turizma, ali da u međuvremenu saradnja nije intenzivirana koliko je očekivano.

- Mislim da je oragnizacija ove konferencije na Svjetski dan turizma najbolji način za obilježavanje tog dana i jačanje saradnje dviju zemalja u oblasti turizma - rekla je Bukinac. 

Potpredsjednik VTKBiH Vjekoslav Vuković naveo je da se turistički sektor u Bosni i Hercegovini i Sloveniji razvija velikom brzinom, zbog čega postoji opravdana potreba za ovakvom konferencijom.

- Na njoj će biti govora o inovacijama, gastro turizmu, iskorištavanju dodatnih potencijala a posebno o prenosu znanja i iskustava susjednih zemalja - istakao je Vuković.

Osim predstavnika kompanija, na konferenciji će učestvovati i predstavnici institucija dviju zemalja, privrednih komora, razvojnih agencija, turističkih organizacija, te univerziteta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.