open-navfaktor-logo
search
Utrka s vremenom
Na kojem stadionu će Zrinjski slaviti naslov prvaka Bosne i Hercegovine
Gotovo je izvjesno da će osvojiti titulu, ali je pitanje na kojem stadionu će fudbaleri Zrinjskog proslaviti novi naslov prvaka Bosne i Hercegovine.
14.04.2023. u 19:27
get url
text

Krajem decembra na stadionu Pod Bijelim brijegom počeli su radovi na postavljanju hibridnog terena. Mostarski klub je odlučio da preseli u Čitluk, gdje igra domaće utakmice. I gdje im ide jako dobro...

I dok se čitlučki zaljubljenici u fudbal raduju što na svojim Barama mogu gledati aktuelnog i budućeg prvaka naše zemlje, Mostarci jedva čekaju da se vrate kući.

Poučeni lošim iskustvima drugih klubova, Slobode, Veleža, Sarajeva i Borca, iz Zrinjskog su uoči ulaska mašina na stadion Fudbalskom savezu BiH uputili jedan uvjet - da teren bude gotov do 1. marta.

- Mi želimo precizirati rokove, a ne želimo ulaziti u neke igre koje su se događale oko nekih drugih stadiona, gdje se preko pola godine rade hibridni tereni. Naš uvjet će biti da se hibridni teren mora završiti do 1. marta, da što manje gubimo domaći teren - rekao je prošle godine predsjednik Zrinjskog Denis Lasić.

No izvjesno je da su rokovi probijeni, a u Zrinjskom još ne znaju kada će se vratiti na stadion Pod Bijelim brijegom.

Potvrđuju to i riječi trenera Krunoslava Rendulića, koji nije imao konkretan odgovor na pitanje "kada bi Zrinjski mogao zaigrati na domaćem terenu"?

- Ne znam tačno. Kao što znate, prvi rokovi su probijeni. Nezahvalno je sada davati neke prognoze. Bit ćemo sretni ako to bude naša posljednja domaća utakmica - rekao je Rendulić.

Zrinjski će do kraja sezone igrati domaće mečeve protiv Sarajeva, Slobode i Leotara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.