Petak, 29.09.2023.
FOTO: Olimpijski centar Jahorina

Na Jahorini se možete provozati kabinskom gondolom

Osim što će značajno doprinijeti povećanju kvaliteta skijanja na Jahrorini, kabinska gondola "Javor – Partizan" je i svojevrsna turistička atrakcija prilagođena i za panoramsko razgledanje

Gondola ima ukupno 36 desetosjednih kabina od kojih je jedna VIP prilagođena za posebne namjene. Radi se o instalaciji kompanije "Leitner" kapaciteta 2.700 skijaša na sat i dužine 1.100 m. Danas svi koj žele, do 15 sati se mogu besplatno provozati gondolom, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Gondola prolazi trasom koja je najmanje izložena vjetru i magli tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti. Spaja dio skijališta Prača sa dijelom skijališta Poljice, što je nedostajalo u prethodnom periodu.

Osim što će značajno doprinijeti povećanju kvaliteta skijanja na Jahrorini, kabinska gondola "Javor – Partizan" je i svojevrsna turistička atrakcija prilagođena i za panoramsko razgledanje.

Uz gondolu su izgrađene i tri nove staze dužine pet kilometara, glavna i najveća staza prekrivena je sistemom osnježivanja i izgrađeni su vjetroustavi.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh