open-navfaktor-logo
search
Otvorena
Na Jahorini se možete provozati kabinskom gondolom
Osim što će značajno doprinijeti povećanju kvaliteta skijanja na Jahrorini, kabinska gondola "Javor – Partizan" je i svojevrsna turistička atrakcija prilagođena i za panoramsko razgledanje
30.11.2019. u 13:53
get url
text
Jahorinska gondola
Jahorinska gondola

Gondola ima ukupno 36 desetosjednih kabina od kojih je jedna VIP prilagođena za posebne namjene. Radi se o instalaciji kompanije "Leitner" kapaciteta 2.700 skijaša na sat i dužine 1.100 m. Danas svi koj žele, do 15 sati se mogu besplatno provozati gondolom, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

{$galerijaFotografija}

Gondola prolazi trasom koja je najmanje izložena vjetru i magli tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti. Spaja dio skijališta Prača sa dijelom skijališta Poljice, što je nedostajalo u prethodnom periodu.

Osim što će značajno doprinijeti povećanju kvaliteta skijanja na Jahrorini, kabinska gondola "Javor – Partizan" je i svojevrsna turistička atrakcija prilagođena i za panoramsko razgledanje.

Uz gondolu su izgrađene i tri nove staze dužine pet kilometara, glavna i najveća staza prekrivena je sistemom osnježivanja i izgrađeni su vjetroustavi.

jahorina1.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.