open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Na groblju Vlakovo sahranjen Mladen Marić
Marić je rođen 1960. godine i gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH
18.11.2019. u 17:17
get url
text
Sahrana Mladena Marića
Sahrana Mladena Marića

Uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja, kolega i članova porodice danas je na groblju Vlakovo ukopan novinar Mladen Marić.

Neposredno prije sahrane održana je komemoracija uime Mladena Marića na kojoj su govorili njegovi prijatelji, kolege i saradnici.

Marić je rođen 1960. godine i gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH. Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ostati prepoznatljiv po vanjskopolitičkoj emisiji "Paralele".

- Nedavno sam spomenuo da je iščekivao 700 emisiju "Paralela". Emisiju koju je živio i volio, koju je radio u ime ugnjetavanih i malih, i svojim perom stajao iza njihove tegobe i boli - podsjetio je urednik informativnog programa Federalne televizije Željko Tica, piše N1.

Novinar Marić je preminuo u subotu nakon kratke bolesti. Bio je dugogodišnji urednik i voditelj vanjskopolitičkog magazina Paralele.

U bolnicu je primljen prije sedam dana zbog aneurizma u trbuhu, nakon čega je hitno operisan. Iako se činilo da bi se mogao oporaviti, njegov organizam nije izdržao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.