open-navfaktor-logo
search
Derbi
Na Grbavicu stiže najbolja odbrana lige
Dueli starih sportskih rivala Željezničara i Slobode znaju biti itekako zanimljivi i rezultatski neizvjesni
25.09.2018. u 12:18
get url
text

Jedan od derbija 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra od 20.30 sati na stadionu Grbavica igraju Željezničar i Sloboda.

Plavi su trenutno drugoplasirani tim bh. elite, a bodovno su izjednačeni sa prvoplasiranim Sarajevom. Sloboda je na petoj poziciji, sa četiri boda manje u odnosu na sarajevske rivale.

Dueli starih sportskih rivala Željezničara i Slobode znaju biti itekako zanimljivi i rezultatski neizvjesni.

Željezničar je na Grbavici ugostio Slobodu 18 puta. Plavi su trijumfovali u 10 mečeva, pet duela je završeno neriješenim rezultatom, dok su tri utakmice pripale Tuzlacima.

Obje ekipe ove sezone poslije promjene trenera igraju dobro. Milomir Odović od povratka na Grbavicu ne zna za premijerligaški poraz, dok je Zlatan Nalić preporodio Slobodu i sa Crveno-crnim uknjižio dva pet pobjeda, uz dva poraza i jedan remi.

Željezničar ima jedan od najboljih napada lige. Plavi su dali 17 golova, a prvi golgeter je Sulejman Krpić sa sedam postignutih pogodaka.

Želji će se suprostaviti najbolja odbrana dosadašnjeg toka prvenstva. Sloboda je primila svega četiri gola u deset kola. Slobodu muči realizacija. Ekipa je postigla osam pogodaka.

Svakako je dobra stvar što treneri nemaju problema sa suspendovanim igračima, tako da će Odović i Nalić na raspolaganju imati sve igrače.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.