open-navfaktor-logo
search
Slamka spasa
Na Grbavici krenuli u potragu za strateškim partnerom, šta nude potencijalnom investitoru?
Kriza koja trenutno vlada u FK Željezničar jedna je od većih u stogodišnjoj historiji kluba sa Grbavice.
05.07.2021. u 23:07
get url
text

U godini velikoj jubileja nedavno su raspušteni Skupština i Nadzorni odbor kluba, a u narednom periodu trebao bi se oformiti novi saziv Skupštine.

Prethodni predsjednik Plavih klub Samir Cerić je uveo u "digitalno doba", ali od anuliranja dugova do 30. juna ove godine, kako je u januaru pričao gostujući u jednoj TV emisiji, nije viđeno ni "a" od anuliranja. Naprotiv, dugovi su se samo gomilali.

Nakon što su se Ceriću "zahvalili" za "veliki doprinos", bez da je uživo pogledao ijednu utakmicu Željezničara, na Grbavici se očito pokušavaju uhvatiti za slamku spasa. Poslije polusezone u kojoj je klub zabilježio tek jednu pobjedu, i to u posljednjem kolu, atmosfera je loša, a što je direktna posljedica svega što se u klubu radilo i dešavalo u proteklom periodu.

U Dolini ćupova su odlučili krenuti u potragu za strateškim partnerstvom.

- Na osnovu Zaključka sa sjednice Skupštine kluba, održane 23. januara 2021. godine, Fudbalski klub Željezničar objavljuje javni poziv za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo sa FK Željezničar.

U javnom pozivu upučenom domaćim i stranim, fizičkim i pravnim licima piše:

- Pozivaju se sva zainteresirana domaća i strana, pravna i fizička lica za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo sa Fudbalskim klubom Željezničar radi ostvarivanja ciljeva kluba, unapređenja sportskog segmenta kluba na domaćoj i međunarodnoj sceni, izgradnji stabilnog, profesionalnog i uspješnog fudbalskog kolektiva, te osiguranje transparentnog i održivog finansijskog poslovanja na tržišnim principima i u obostranom interesu. Zainteresirana domaća ili strana pravna i fizička lica trebaju iskazati svoj interes i dostaviti pismo namjere sa pratećom dokumentacijom.

Na Grbavici su očito spremni na mnoge ustupe kako bi pokušali sanirati katastrofalan rad u proteklom periodu.

- Budućem strateškom partneru omogućavaju se upravljačka prava u klubu, odgovoran i zakonit način poslovanja u skladu sa trenutnim zakonskim rješenjima gdje klub ima cilj da ponudi saradnju domaćim ili stranim pravnim ili fizičkim licima, da ostvare strateško partnertvo u cilju postizanja sportskih i finansijskih rezultata. Očekivani benefiti obostrano korisnog strateškog partnerstva bi podrazumijevali priliku za ostvarivanje profitabilnog rezultata u svim segmentima finansiranja kluba: od marketinških aktivnosti, koristi od učešća u evropskim takmičenjima, mogućnosti zajedničkog ulaganja na slobodnim građevinskim površinama, naknada od ostvarenih rezultata u domaćim i međunarodnim takmičenjima do učešća u aktivnostima transfera najuspješnijih igrača - navodi se u saopćenju objavljenom na zvaničnoj stranici FK Željezničar.

Kompletan poziv pogledajte na ovom linku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.