Saobraćaj je do kraja ovog mjeseca, zbog radova, obustavljen na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen i u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf). Vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog izvođenja radova na mostu, jednom trakom, naizmjenično, saobraća se u mjestu Semizovac (Sarajevo-Olovo). Večeras od 21.00 do 23.00 sata doći će do dvije polusatne obustave saobraćaja na ovom lokalitetu.

Radovi na sanaciji mostova izvode se i u naselju Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i preko rijeke Drine u Goraždu. Saobraćaj je na ovim dionicama obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava na magistralnom putu Konjic-Jablanica u noćnim satima (23.00 do 05.00) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Posušje-Rakitno, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Skreće se pažnja na učestale odrone na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar (poslije mosta Begića i Begovića).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07.00 do 19.00 sati.

Granični prijelaz Deleuša od ranije je zatvoren zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.