open-navfaktor-logo
search
Poznati ugostitelj
Na gradskom groblju Bare klanjana dženaza Bilalu Bašoviću
Na gradskom groblju Bare klanjana je dženaza i obavljen ukop poznatog sarajevskog ugostitelja Bilala Bašovića, koji je preminuo u 69. godini.
01.06.2022. u 17:47
get url
text

Veliki broj članova rodbine, prijatelja, bio je na posljednjem ispraćaju Bašoviću, među kojima i Hari Varešanović, Nazif Gljiva, Mehmed Janjoš, Dino Begić, Munir Talović, Almir Bašović, Alija Hadžiosmanović Braco, Nasir Jabučar, Nihad Alibegović, Said Čolpa, Dževad Poturak, Adnan Redžović...

{$galerijaFotografija}

Bilal je poznat Sarajlijama kao vlasnik brojnih ugostiteljskih objekata. Iz rodnog Sandžaka došao je u Sarajevo, gdje je završio za konobara. Bio je izuzetno radan i snalažljiv, a bio je vlasnik nekoliko poznatih sarajevskih restorana - "Jekovac", na robnoj kući Sarajka, Skenderiji, a potom je kupio i hotel Park u Vogošći.

- On je u ugostiteljstvo i privatni biznis u Sarajevu donio jedan novi način poslovanja, koji su poslije i drugi preuzeli. Bilal je bio dobar gazda i domaćin i u njegovim restoranima uvijek se tražilo mjesto više i imali su vrhunsku atmosferu. Bio je omiljen i među muzičarima i pjevačima, ali i svim posjetiocima – kaže za Faktor Nazif Gljiva.

Dženaza, Bilal Bašović, groblje Bare, 01.06.2022
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.