open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Na GP Bosanska Gradiška duga kolona teretnih vozila na izlazu iz BiH
U jutarnjim satima u Bosni i Hercegovini vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle na širem području Gračanice, Tuzle, Bihaća i Doboja, te mjestimično uz rijeke Savu i Lašvu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).
15.04.2020. u 08:31
get url
text

Na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske jutarnje temperature moguća je mjestimična poledica. U južnim krajevima upozoravaju na jače udare vjetra.

Na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (Kola-Stričići - Čađavica - Mrkonjić Grad i Crna Rijeka - Jajce - Mrkonjić Grad).

Na GP Bosanska Gradiška duga je kolona teretnih vozila na izlazu iz BiH. Iz BIHAMK-a mole vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 sati do pet sati ujutro.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Vardište, Karakaj i Rača. Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.