open-navfaktor-logo
search
Najmanje 29 osoba stradalo
Na Filipinima tajfun pokrenuo odrone, zatrpano 40 rudara
Dosad je najmanje 29 osoba stradalo je na Filipinima dužž razornog traga koji je iza sebe ostavio 'Mangkhut', prije svega pokretanjem klizišta na planinskim područjima
16.09.2018. u 14:31
get url
text

Strahuje se da je najmanje 40 ljudi, uglavnom rudara u jednom rudniku zlata, zatrpano u klizištima zemljišta na sjeveru Filipina, a do sada je izvučeno sedam tijela, saopćila je filipinska policija.

Planinski odron zatrpao je selo kod grada Itogon u provinciji Benket, pošto je tajfun 'Mangkhut', donoseći jake vjetrove i obilne kiše, u subotu pogodio to zlatom bogato područje Filipina,  prenosi AP.

Dosad je najmanje 29 osoba stradalo je na Filipinima dužž razornog traga koji je iza sebe ostavio 'Mangkhut', prije svega pokretanjem klizišta na planinskim područjima, navode filipinske vlasti.

Fransis Tolentino, savjetnik predsjednika Filipina Rodriga Dutertea, izjavio je za AP da je 20 osoba poginulo u regionu Cordillera, na glavnom ostrvu Luzon, četvero ljudi je od klizišta stradalo u obližnjoj pokrajini Niuew  Wisk, a u pokrajini Ilocos Sur jedna osoba je poginula od pada drveta. U međuvremenu su stigli podaci o još ščetiri žžrtve.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.