Odluka Karić i Štete pozdravljena je u javnosti jer se percipiralo da su odbili biti dio "NiP-ove ekskurzije".

VEZANI TEKST - Vlada KS u Dubai vodi Denisa Zvizdića, Editu Đapo, Benjamina Karić i Adnan Šteta otkazali putovanje
 

Šteta je ranije kazao kako je primoran otkazati putovanje u Dubai zbog "obaveza i trenutnog stanja u saobraćaju", dok gradonačelnica Karić nije obrazložila svoju odluku. Na kraju su se ipak odlučili sjesti na avion za Dubai.

Na EXPO u Dubai otišao je i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda koji na početku uopće nije ni dobio poziv za odlazak na ovaj sajam.

Da Magoda nije planiran, to je u decembru potvrdio i ministar privrede KS Adnan Delić, koji je rekao da kad bi pozvali Magodu, onda bi morali pozvati i predstavnike turističke zajednice iz Mostara, Banje Luke, Bihaća, Tuzle...

VEZANI TEKST - Ministra Delića i zastupnici i novinari pitaju ko je i koliko puta iz Vlade KS išao u Dubai, on ne odgovara
 

-  Kada je u pitanju Kenan Magoda, on uopće nije bio planiran da ide na ovaj put jer smo mi išli na put koji ima bilateralni karakter, to je nacionalni dan i to je "country business briefing". To nije nacionalni dan Kantona Sarajevo niti Turističke zajednice Sarajevo, niti je biznis događaj Kantona Sarajevo, niti Turističke zajednice KS - kazao je Delić.

Ranije smo pitali ministra Delića koliko je novca potrošeno na karte za Dubai, ko je od članova Vlade KS te zastupnika iz Skupštine KS išao u Dubai na EXPO, a da su karte kupljene od sredstava iz budžeta KS, te koliko puta su išli članovi Vlade u Dubai. Međutim odgovore nismo dobili.