Predsjedništvo BiH

Na Džaferovićevu inicijativu: BiH otvara konzulate u Novom Pazaru i Rijeci

Objavljeno: 19.06.2019. u 19:32 Autor: M. M.

Nakon današnje Džaferovićeve inicijative i potvrde na Predsjedništvu, Ministarstvo vanjskih poslova BiH će dobiti zadatak da realizira ovu odluku

FOTO: ARHIV

Na inicijativu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH jednoglasno je donesena odluka da će naša zemlja dobiti dva nova generalna konzulata u Republici Hrvatskoj i u Republici Srbiji.

Sjedišta generalnih konzulata bit će u Rijeci i u Novom Pazaru.

Konzulat koje će biti otvoren u Srbiji obuhvatit će teritoriju općina Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Konzulat, također sa generalnim konzulom na čelu, u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Rijeci obuhvatit će teritoriju Istarske županije, Primorsko-goranske županije, Ličko-senjske županije, Zadarske županije, Šibensko-kninske županije, Splitsko-dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon današnje Džaferovićeve inicijative i potvrde na Predsjedništvu, Ministarstvo vanjskih poslova BiH će dobiti zadatak da realizira ovu odluku.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije