open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Na dionici autoputa Lašva - Zenica jug obustavljen saobraćaj
Vremenski uslovi u petak ujutru su povoljni, a promet vozila slabiji. Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) mole vozače da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.
17.04.2020. u 08:38
get url
text

Na dionici autoputa A-1 Lašva - Zenica jug obustavljen je saobraćaj zbog radova na mostu kod naplatnog mjesta Zenica jug i redovnog servisiranja tunela "1. mart". Za vrijeme obustave (predviđeno do 19. aprila) saobraćaj je preusmjeren na magistralni put, a isključenje i uključenje na autoput je na petlji Lašva.

Izvode se deminerski radovi na magistralnom putu Šićki Brod - Srebrenik u mjestu Potpeć, zbog čega su od 11 do 15 sati moguće kraće obustave saobraćaja. Zbog radova u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik - Orašje vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (Kola - Stričići - Čađavica - Mrkonjić Grad i Crna Rijeka - Jajce - Mrkonjić Grad).

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od pet do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 0.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška duga je kolona teretnih vozila na ulazu u BiH.

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta. Na području entiteta Republika Srpska doći će do zabrane kretanja danas od 15 sati do subote do pet sati, kao i u subotu od 15 sati do ponedjeljka u pet sati. Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 sati do pet sati ujutro, zaključuju iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.