open-navfaktor-logo
search
Potvrdila ministrica
Na COVID-19 pozitivno nekoliko učenika i nastavnika u Tuzlanskom kantonu
Koronavirus je potvrđen kod učenika u nekoliko osnovnih škola na području Tuzlanskog kantona, a među zaraženima su i nastavnici u srednjim školama. 
23.09.2020. u 15:59
get url
text
get url
text

Ovu informaciju potvrdila je Faktoru kantonalna ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreta Brašnjić.

- Mi informacije svakog petka dobijamo o epidemiološkoj situaciji u školama. Prema posljednjem izvještaju imamo devetero djece pozitivne na koronavirus u osnovnim školama na području TK te dva nastavnika u srednjim školama - rekla je ministrica Brašnjić.

Ona ističe da nema mjesta panici, jer su svi slučajevi uočeni na vrijeme i implementiran je protokol propisan i prije nego je počela školska godina.

- Dakle zaraženi su uklonjeni iz nastavnog procesa na vrijeme i nije bilo potrebe da se bilo koja grupa učenika izolira. Sve je urađeno u skladu s procjenama epidemiologa. U međuvremenu nismo imali slučajeve širenja, tako da zaista možemo reći da nema mjesta za paniku - navodi Brašnjić.

Ministrica kaže da u ovom momentu ne želi u javnost ići s informacijom o kojim se školama radi, jer su ispoštiovane sve potrebne mjere, urađena dezinfekcija, a utvrđeno je da su poštovane i sve propisane mjere.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.