open-navfaktor-logo
search
Reagirala i direktorica
Na bolovanju, ali kampanja za SDP se radi: Garibija briše komentare o uposlenici Gerontološkog centra
Nosilac liste kandidata SDP-a za Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo i bivši ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo Malik Garibija uveliko je na terenu i radi na svojoj predizbornoj kampanji, o čemu svakodnevno obavještava javnost putem društvenih mreža. 
24.07.2020. u 14:14
get url
text

Tako je prije dva dana na svom Facebook profilu objavio fotografiju koja je nastala na nekoj od lokacija u Starom Gradu i na kojoj su uz njega i aktivisti SDP-a. A među njima i Elma Đipa, uposlenica KJU Gerontološki centar Sarajevo. 

Na slici ju je prepoznala njena direktorica Melisa Alibašić - Hadžić koja je ostavila komentar da se radi o uposlenici Gerontološkog centra koja je na bolovanju od 3. juna. Bivši resorni ministar Malik Garibija, a sada nosilac liste SDP-a za OV Stari Grad brzinom svjetlosti obrisao je i njen, ali i sve ostale komentare koji su bili na tu temu. 

- Bivši ministar zna da je ustanova samofinansirajuća, te da smo u deficitu sa radnom snagom, pogotovo u zdravstvu gdje dotična radi. S obzirom da je uvijek bio korektan dok je bio ministar, želim da vjerujem da nije znao da je kolegica na bolovanju. Možda je zato izbrisao moj komentar. Nije uredu to što radi Elma Đipa. Ona je na bolovanju od 3. juna i upitila sam zahtjev za kontrolu bolovanja. Strašno je sada, kada muku mučimo sa manjkom uposlenika, biti na bolovanju, primati plaću i hodati i raditi kampanju - kaže za Faktor direktorica KJU Gerontološki centar. 

U nastavku pročitajte komentare koje je Garibija izbrisao. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.