open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Na Bjelašnici minus tri stepena, a u Mostaru jutros 14 stepeni
U Bihaću, Bugojnu i Širokom Brijegu jutros je izmjereno šest stepeni, u Prijedoru i Sanskom Mostu sedam, dok je u Banjoj Luci, Doboju, Sarajevu, Srebrenici i Tuzli bilo osam stepeni
06.10.2019. u 08:49
get url
text
Vrijeme, Vilsonovo
Vrijeme, Vilsonovo

Danas će u centralnim i istočnim područjima Bosne preovladavati umjereno ili pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu oblačnosti. U drugom dijelu poslijepodneva porast naoblake sa sjeverozapada. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu od 19 do 23 °C.

Jutros su na Bjelašnici izmjerena miunus tri stepena. Na Ivan Sedlu, Sokocu i u Livnu bilo je pet stepeni. U Bihaću, Bugojnu i Širokom Brijegu šest, u Prijedoru i Sanskom Mostu sedam, dok je u Banjoj Luci, Doboju, Sarajevu, Srebrenici i Tuzli bilo osam stepeni. U Bijeljini, Brčkom, Grudama, Zvorniku deset, Trebinju 11, Neumu 13 i Mostaru 14 stepeni.

Sutra će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, u zapadnim i centalnim područjima sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i 10, na jugu zemlje i do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje od 17 do 23 stepena.

U utorak će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Biometeorološka prognoza je danas povoljna. Stabilne vremenske prilike pozitivno će djelovati na većinu populacije. Uz prohladne jutarnje sate, te izraženiju naoblaku u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni, moguća je i pojava magle po kotlinama, što će uzrokovati manje poteškoće osjetljivim osobama. U ostatku dana sunčanije i ugodnije u cijeloj zemlji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.